Grener
AGILITY: betegner en form for hundesport som fokuserer på samspill og samarbeid mellom hund og hundefører i konkurranser som foregår i en løype med forskjellige hinder som hunden skal passere i riktig rekkefølge.

Agility utøves på en agilitybane der hindre er satt i et system etter bestemte regler.
De fleste raser er flinke i agility.

TRENINGER: Agilitygruppen i Bamble Hundeklubb har en egen Facebook gruppe. Gruppen er for alle som ønsker å delta/følge med på når det er agilitytrening i Bamble Hundeklubb, og annen agilityrelatert informasjon.
LYDIGHET: Lydighet og dressur

Lydighet, også kalt dressur er en konkurranseform der hund og hundefører konkurrerer sammen mot andre.
Dressur er et uttrykk som benyttes for å beskrive prosessen med å få dyr til å utføre bestemte handlinger på kommando fra mennesker.

Dressur er i mange tilfeller nødvendig for at dyr og mennesker skal kunne eksistere med nærhet til hverandre. Dressur virker gjennom at dyret assosierer bestemte kommandoer. Dressur og oppdragelse er ikke det samme.

TRENINGER: Det blir informert om treninger i facebookgruppen til Bamble Hundeklubb, og i kalenderen.
RALLYLYDIGHET: Rallylydighet er en morsom hundesport der hovedfokuset ligger på glede, samspill og gode holdninger. Eier har derfor lov til å rose og oppmuntre hunden så mye han eller hun vil både på trening og i konkurranse. Sporten passer veldig godt for alle hunder. Eier og hund går en bane sammen i en bestemt rekkefølge. Banen består av 15-20 skilt med øvelser fra lydighet, agility og freestyle.

TRENINGER: Sammenfaller med lydighetstreninger - se kalender og følg med på Facebook
BRUKS: Spor, rundering og rapport
Spor er en brukshundorientert oppgave der sporhund og hundefører skal følge et spor som er lagt av et menneske eller et dyr. Spor er svært krevende og utmattende for hunden, som må gå med med nesen i bakken hele tiden for ikke å miste sporet.

Hensikten med å trene hunder til å gå spor er primært å finne igjen folk, som enten har rømt eller gått seg vill og dyr. Spor er imidlertid også en populær form for hundesport. De fleste raser er flinke til sporsøk.

TRENINGER: Informasjon om brukstrening legges ut i facebookgruppen til bruksgrenen.
TUR & HUNDEPARK:

Å gå på tur med hunden er viktig for hundens mosjon, oppleve nye miljøer og tilbringe kvalitetstid med hunden din.

Ønsker du å gå tur sammen med andre?

Bamble Hundeklubb arrangerer felles gåturer, gjerne kombinert med frislipp i hundeparken etter turen.

Følg med på Facebook og i kalenderen vår for tid og sted!
TUR & HUNDEPARK:

Ønsker du å gå tur sammen med andre?

Følg med på Facebook og i kalenderen vår for tid og sted!